Dokter Larijweg 21 - 7961 NL Ruinerwold

Kerstrondje

08 dec 2018 | 11:00 am - 05:00 pm

Neem de tijd! Het thema van dit Kerstrondje kunt u in praktijk brengen bij ons op de gezellige, prachtig versierde, deel. Rond 15.00 uur komen de Dickens Singers een kort concert geven. Sinje Kiel, de Markiezin van Drenthe, heeft met een 8-tal kinderen een aantal kerstliedjes ingestudeerd en deze worden vervolgens ten gehore gebracht. Dus neem een lekker kopje koffie, kniepertje erbij en lekker luisteren.

Pronkstuk tijdens dit Kerstrondje is de onlangs door vrijwilligers gerestaureerde arreslee, die in een mooi winters landschap staat.

Het voorhuis van het museum herbergt diverse prachtige klokken en passende gedichten bij het thema “Tijd”.

Op de zolder kunt u de expositie “Arm als Job, Rijk als Boaz” zien, en dat niet alleen: er worden kantklos demonstraties gegeven en ook op het oude weefgetouw wordt er geweven. Er zijn prachtige  quilts te bewonderen van Henny Huijgen uit Hoogeveen. In de melkkamer vindt u prachtige sieraden van edelstenen van Joke Hulsteijn. En ook voor een paar heerlijke zelf gebreide sokken kunt u terecht.

Peter van der Pol laat zien hoe hij zelf bier brouwt, zelfs Perenbier van peren van de Dokter Larijweg heeft hij weten te brouwen en hij kan er smaakvol over vertellen.

Ook verkoop van allerlei antiek en brocante, antiek linnen en crazy patchwork tassen.

De slager heeft heerlijke bloedworst, droge worst en kaantjes.

Neem dus uitgebreid de tijd, er is genoeg te zien en te beleven!

Van 11.00 uur tot 17.00 uur. entree 2 euro.

img_0753

img_0877