Dokter Larijweg 21 - 7961 NL Ruinerwold

Music on chairs

20 jan 2019 | 03:00 pm

Twee keer slagwerk, klarinet, altviool, cello, harp, fluit, een zangeres en een dirigent. Het pas opgerichte POLLUX ENSEMBLE komt met hun spetterende programma in de serie Music on Chairs naar Ruinerwold om plaats te nemen op de rieten stoelen in museumboerderij Karstenhoeve om een try-out concert te geven en u kunt erbij zijn! Het ensemble met sopraan Henriette Feith zal onder andere de beroemde Folksongs van avant-garde componist Luciano Berio uitvoeren, u weet wel, de fantastische liederencyclus die Berio voor zijn vrouw, de expressieve zangeres Cathy Berberian, schreef in 1964.

Het bevat arrangementen van volksliederen uit landen als Armenië, Frankrijk, Italië en de VS. In het programma FOLKSONGS wordt Berio’s werk gecombineerd met volkslied arrangementen van andere 20e-eeuwse componisten, zoals de Cantos del Tucumán van Alberto Ginastera. Dirigent Nico Hovius arrangeerde tevens oud-Nederlandse liederen in een bewerking speciaal voor deze bezetting.

Met dit programma viert ensemble POLLUX zijn oprichting. De uitvoerenden zijn Henriette Feith- sopraan, Hanka Clout- klarinet, Marleen Verhoeff- slagwerk, Esther de Boer- cello, Janneke van der Lugt- harp, João Ramos Marta- fluit, Bas Egberts- altviool en Nico Hovius- dirigent.
www.polluxensemble.nl

Uitgebreide informatie over dit programma, en vooral over Luciano Berio en de Folksongs, is te vinden op de pagina “programma’s” op de website van concertorganisatie Music on Chairs.
www.musiconchairs.nl

Toegang voor dit try-out concert op 20 januari is € 10,- p.p.
Kaarten zijn per direct en uitsluitend te reserveren via markiezinvandrenthe@gmail.com