Dagje uit

Bent u op zoek naar een leuk uitje? Speciaal voor grotere groepen, zoals vrouwenverenigingen/buurtverenigingen ect. hebben wij een mooi arrangement samengesteld.

U wordt ontvangen met koffie of thee met perencake. Vervolgens drie rondleidingen t.w. het voorhuis, het achterhuis en de expositiezolder. Zo komt u niet alleen alles te weten over het rijke boerenleven, maar ook over spreekwoorden en gezegden die zijn ontstaan op de boerderij.

Het buffet wat wij serveren bestaat uit eigengemaakte groentesoep met diverse soorten bolletjes, vleeswaren en kaas en krentenbollen. Hierbij koffie, thee, melk en karnemelk. Dit arrangement neemt ongeveer 3 uur in beslag. Tijden en mogelijkheden zijn in overleg, u zou bijvoorbeeld ook met het buffet kunnen beginnen, dan de rondleidingen en afsluiten met koffie en perencake.

Totaal € 21 euro per persoon. Bij 10- 20 personen € 21,75 per persoon.

Desgewenst kan dit arrangement worden uitgebreid met een gids op de bus, live muziek of een verhalenvertelster. Of uw eigen inbreng!

Scholen

Het lesprogramma “Jan en Jet” is geschreven voor kinderen uit groep 5 en 6. Maar ook jongere kinderen vinden het maar wát interessant om te zien hoe de mensen vroeger leefden.

Natuurlijk blijft het niet alleen bij een rondleiding door het museum. De kinderen mogen klusjes doen die kinderen vroeger moesten doen: koffiebonen malen, koper poetsen, helpen bij de was en het karnen van boter…. En als al het werk af is, is er misschien nog tijd om te spelen zoals de kinderen dat vroeger deden. Touwtje springen, steltlopen en hoepelen: dat blijft altijd leuk!

Ter voorbereiding krijgt school een digitaal pakket met daarin het verhaal van Jan en Jet, 2 kinderen die leefden in 1920. Samen met foto’s van voorwerpen die de kinderen ook in het museum gaan zien, krijgen zij zo een beeld hoe het leven van kinderen er vroeger uitzag. En herkennen ze al veel oude spullen van de foto’s die ze hebben gezien.

Het programma, inclusief het museumbezoek, kost 3,25 per kind. Begeleiding is gratis.

Zakelijk

Als u eens wat anders wil voor een zakelijke bespreking, kunt u bij ons terecht.

Kleine gezelschappen (tot ongeveer 12 personen) kunnen in de sfeervolle museumkeuken vergaderen. Mocht de focus even weg zijn, is een korte rondleiding door het museum een welkome onderbreking. Voor grotere groepen is de deel zeer geschikt. Wij beschikken over een snelle wifi verbinding, er is een beamer en scherm aanwezig.

Ook kunnen wij een lekkere lunch voor u verzorgen. Ook voor een teamuitje kunt u bij ons in het museum terecht. Het is mooi om te zien dat mensen die niet uit zichzelf naar een museumboerderij zouden gaan, ineens wel geïnteresseerd zijn en tijdens de rondleiding allerlei vragen stellen. In- en rondom de boerderij is genoeg ruimte voor eigen activiteiten en afsluiten met een borrel behoort ook tot de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie dan kunt u mailen naar info@karstenhoeve.nl of bellen met de beheerder: 0522-481447 of 06-13750919